Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ulf Masken Andersson: Delbert McClinton Tribute

1 april @ 19:30 22:00

En musikanternas musikant. Så kan man enklast beskriva den nu över 80-årige Delbert McClinton från Lubbock, Texas. Men trots sina många år i ”musikens tjänst” fortfarande en artist som för många är i det närmaste helt okänd. ”Han har varit min stora idol sedan jag, någon gång i början av 70-talet, köpte en av hans tidigaste plattor ”Victim of life´s Circumstances” säger sångaren Ulf ”Masken” Andersson. Delbert McClinton har en musikalisk bredd som är i det närmaste oslagbar. Det spelar ingen roll om det handlar om rock´n´roll, country eller blues (eller varför inte jazz) det är alltid lika välsjunget och välspelat. Alltid med samma djupa känsla för både text och musik.

Den här kvällen ska vi lyfta fram Delbert genom några av de många guldkorn han släppt ifrån sig under sin karriär.
Ulf ”Masken” Andersson, startade som musikant redan på 60-talet i popgruppen Gonks, och beskrivs ofta av både recensenter och publik som Sveriges svar på just Delbert McClinton. Hans senaste tre cd, innehåller två låtar vardera av just Delbert. Samtliga har fått 4 av 5 möjliga stjärnor och hyllats av en enig musikpress. Med sig på scenen har han några av Malmös ”finest” när det gäller rootsmusik. The boys in the band:
Johan Pihleke, lead guitar, back-up vocal
P-O Nilsson, keyboard, back-up vocal
Per ”Padde” Almlund, bas, back-up vocal
Fredrik ”Figge” Savbrant, drums & back-up vocal

Pris: 200 kr, garanterad sittplats. Annars 150 kr
Köp biljett

Några röster från musikpressen:
Så här skrev den alltför tidigt bortgångne Lennart Persson/rootsy (kanske en av Sveriges mest hyllade musikrecensenter) efter första solo-cdn ”It´s about time” . ”Det här låter som den skiva ”Masken” har velat göra själv, utan att kompromissa, Han ger sig nämligen alltid fan på att ta sig ända in i låtarnas hjärta, det blir aldrig ett tomt rabblande av utländska ord utan förankring i själen. Faktiskt en kandidat för lansering i det stora landet på andra sidan Atlanten”.

Urban Henriksson/rootsy – om tredje solo cdn ”One hell of a ride!” – ”Om Richard Lindgren är Malmös Bob Dylan så är Ulf ”Masken” Andersson definitivt Malmös Delbert McClinton. Masken är en fantastisk sångare och uttolkare av andras låtar. Låtarna blir verkligen hans egna.”