Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

KnockOut Greg & The Scandinavian Blue Flames

31 mars, 2022 @ 20:00 22:00

Greger ”Knockout Greg” Andersson har dragit ihop ett nytt stjärnspäckat band, Knockout Greg & the Scandinavian Blue Flames! Den här gången låter det lite mer back-to-the-roots-blues med lite old school soul som extra krydda!

Pris: 200 kr
Köp biljett

Greger startade sitt första bluesband på 1980-talet, bandet som småningom utvecklades till det legendariska Knockout Greg & Blue Weather. De var ett av de flitigaste turnerande banden i Sverige och Europa under över ett decennium. Knockout Greg & Blue Weather släppte 6 album och samarbetade på olika sätt med flertalet internationella artister. Bandet spelade också in grammisnominerade ”Let Me Get Over It” med ikonen Sven Zetterberg och de gjorde även mängder med spelningar tillsammans med honom.

I Scandinavian Blue Flames återfinns, som oftast, Gregers bror Marcus ”Little Mark” Andersson på trummor, känd inom genren som en av de svängigaste och mest kunniga trumslagarna i Europa. Tillsammans har Greger och Marcus gjort tusentals gig över hela världen.

På kontrabas finner vi eldsjälen och krutpaketet Lars Näsman, som bland annat varit en stor drivkraft i bandet Trickbag. Lars är känd för sitt precisa basspel och energirika uttryck, och har genom året spelat med de flesta inom branschen, inte bara i Europa, utan även i USA.

Sax och keyboard trakteras av Torbjörn Eliasson, även detta en stor profil. Han var i många år keyboardist i Sven Zetterbergs band och blåser även sax med kultbandet The Beat From Palookaville.

Sist, men långt ifrån minst, hittar vi Tomi Leino från Finland på gitarr. Tomi har gjort sig ett namn världen över och är en av de främsta och mest mångsidiga bland bluesgitarrister. Tomi har sitt eget band Tomi Leino Trio, men har också setts och hörts flitigt med Trickbag och ett flertal amerikaner på turné i Europa.

Knockout Greg & the Scandinavian Blue Flames är ett stjärnlag, ett dream team eller kalla det vad du vill, men en bättre line-up inom musikstilen hittar ni helt enkelt inte i Skandinavien. Hard hittin´ blues and no saving by the bell!