Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Tjuv / support: Lily Bauer

22 februari @ 20:00 22:00

Tjuv bildades när vännerna Martin Svensson och Peter Antonsson av en slump började arbeta tillsammans i Ystad 2010.. Efter tre och sedermera fyra till synes slumpmässiga möten var Tjuv komplett. Musiken har sina rötter i Amerikas 70 och 90-tal mixat med vintage-synthar, naturlyrik och krokiga grusvägar kantade av spruckna drömmar. Om uppväxten i småstädernas villaförorter och det fula och fina i livet, inte sällan lurar existentialismen bakom hörnet.

Tjuvs självbetitlade debutalbum spelades in och mixades i gamla skolan i Äsperöd och på Seved i Malmö och finns i 300 hand-numrerade vinylexemplar. Arbetet med en uppföljare är ständigt aktuellt men Tjuvs skapande process låter sig sällan präntas ner och låtar kommer och går. När de äntrar scenen på medley utlovas nästan ohört material straight outta the replokal in Kverrestad. Tjuv har beskrivits som ett svenskt Midlake men visst hör man ekon från både Neil Young, Pavement och Steely Dan om man lyssnar noga.

“Lily Bauer började sin musikaliska resa som gatumusikant och spelade på Sydney och Malmös gator, men som tur är finns det nu inspelad musik att tillgå. Debutsingeln ”Wander” är folkpop som är både extremt välskriven och välsjungen.” Hymn

Pris: 150 kr
Köp biljett