Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Thomas Holst & Planeterna / support: Tiny Oceans

24 mars, 2023 @ 20:00 23:00

Äntligen! Thomas Holst är tillbaka på solospåret. På medley firar vi släppet av Holst & Planeternas fullängdare ”Långt där uppe ser de himlen”, ett nytt kapitel i sagan om Thomas Holst. Skivan innehåller nio nya dängor och en cover översatt till svenska och är producerad av Acke Bengtsson och mixad av Micke Herrström. Planeterna är Anders Wieslander: bas, Måns Wieslander: gitarr, sång och Jesper Mårtensson: trummor.

Support: TINY OCEANS är Alina Björkén som soloartist och band. Skev indierock när den är som allra bäst.

Pris: 200 kr
Köp biljett

Thomas Holsts namn har varit på mångas läppar i samband med Wilmer X succéartade comeback som drog igång sommaren 2018 och genererade 2022 års album ”Mer för dina pengar”. Thomas kom med i Wilmer X 1983 och har spelat i bandet sedan dess (undantaget 1987-90).

Kultbandet och institutionen Torsson har varit väldigt aktiva på senare år med skivor, spelningar och bok. Thomas värvades till Torsson 1986 och har fortsatt i bandet utan uppehåll. I Torsson började Thomas som basist och blev sedan gitarrist. I Wilmer X var det tvärtom
Mellan dessa stora åtaganden har Thomas haft en så kallad solokarriär som sångare, låtskrivare och gitarrist. Först i legendariska Klippanbandet Kommissarie Roy som släppte en LP 1981. Sedan i eget namn med skivorna Epatraktorland 1993 och Härmapa 2002. Dessutom släpptes 2015 ”Thomas från Klippan”, en skiva med låtar från dokumentärfilmen med samma namn som skildrar barndomsvännerna Thomas Holst och Tomas Ekbergs liv i förhållande till uppväxtstaden.

Sedan starten 2014 har hon gjort sporadiska spelningar och inspelningar vid sidan om Könsförrädare, jobb och skola. I slutet av 2022 släppte hon dubbelsingeln Distance/ Villager som direkt tog sig in på indiesveriges spellistor. Till skillnad från Alinas tidigare projekt är det nya materialet varmare och med mera maj-7 i mixen. Samtidigt handlar det, som Hymn beskrivit det, om “skev indierock när den är som allra bäst”.