Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vernissage: Galleri Beatles + Janne Borgh Live

27 februari, 2022 @ 14:00 17:00

8 aldrig tidigare publicerade bilder av Beatles kommer att smycka vår bistro de närmaste månaderna. Detta firar vi med en vernissage i samarbete med Galleri M. Bilderna är tagna alldeles vid scenen vid en spelning i Nice 1965. Bara historien bakom bilderna och ögonblicken den nyblivne studenten magiskt lyckades fånga är värt ett besök. Bilderna finns att köpa i en begränsad upplaga var för sig, eller samlade i en unik mapp, signerad av fotografen Christer Forss.

Vi passar på att även bjuda på en musikalisk inramning denna söndagseftermiddag med hjälp av Janne Borgh (Strindbergs, The Moderns) som har en lång historia av att tolka The Beatles. Han har spelat regelbundet på Cavern Club i Liverpool sedan 2003, bl a under International Beatleweek, både som soloartist och som medlem av The Repeatles. Hos oss kommer han framföra några Beatles låtar som soloartist.

Fri entré – Välkommen!

Bakgrundshistorien

Christer Forss åkte strax efter studenten till Nice för att förbättra sin franska. På plats i Nice den 30 juni 1965 upptäckte han och kompisen att The Beatles, som då var på Europaturné, skulle uppträda på Palais des Expositions. Genast började de fundera på hur de skulle kunna komma in på konserten. Att köpa biljetter var inte att tänka på eftersom reskassan var blygsam och skulle räcka länge.

Christers vän skrev för en skoltidning och Christer själv hade en alldeles ny spegelreflexkamera med teleobjektiv. Så, varför inte försöka komma in som journalister som skrev för en svensk ungdomstidning? Kamraten visade sin legitimation och Christer svängde lite extra med kameran. Mannen som höll i press-ackrediteringarna tittade misstänksamt på dem båda, men efter några andlösa sekunder fattade han pennan och skrev ut två ”laissez-passer” – inträdesbevis.

På den oförglömliga och smått hysteriska konserten spelade Beatles 12 låtar; Twist and scout, She´s a Woman, I´m a loser, Can´t buy me love, Baby´s in black, I wanna be your man, A hard days night, Everybody trying to be my Baby, Rock & roll music I feel fine, Ticket to ride och Long tall Sally.

Resultatet av konsertbesöket blev, förutom en historisk konsertupplevelse, ett antal svart-vita bilder som fram tills för ca tre år sedan legat bortglömda på en vind i Malmö innan de återupptäcktes.

Vi är stolta och glada att få hänga dem på våra väggar!