Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Staffan Hellstrand Band

29 juni @ 20:00 22:00

STAFFAN HELLSTRAND med ett band lett av EDDIE NYSTRÖM (Willie Nile, Chris Bailey, Eric Bazilian), kommer till medley igen!

Staffan Hellstrand äger en drygt 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som Lilla Fågel Blå och Fiskarna i haven, som han skrev åt Idde Schultz. Men också kompromisslösa album med sociala kommentarer tydliga ställningstaganden. I år aktuell med två nya album med demos och outgivet: Radio mars & Skyttegravar

Redan 1989 gav han ut sitt första soloalbum Hemlös, där han tolkade den svenska poeten Dan Andersson, i både egna och andras tonsättningar. Sen följde ett 90-tal med med 7 hyllade soloalbum och dessutom specialskrivna album till Idde Schultz och Lena Nyman. Han var grammisnominerad 6 år i rad och fick också grammis 1993 och 1994. Både Lilla Fågel Blå och Fiskarna i haven fick också Rockbjörnar som årets låtar.

Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Eric Gadd, Uno Svenningsson och många fler.

Pris: 250 kr
Köp biljett