Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Siena Root /support: Sgt. Sunshine

10 maj @ 20:00 23:00

SIENA ROOT började redan på sent 90-tal att ge konserter i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in.
Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden.
Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med nio album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock. Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Years After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar.

I mars 2020 mer än 600 konserter senare, släpptes bandets 8:e album, ”The Secret of Our Time” och i februari 2023 släppte de sitt 9:e och senaste album ”Revelation” via det tyska skivbolaget Atomic Fire. Siena Root har mestadels drivits som ett experimentellt musikkollektiv, därav de många olika uppsättningarna av gruppen. Den turnerande grunden med gitarr, sång, orgel, bas och trummor är Sam Riffer, Love H Forsberg, Johan Borgström och Zubaida Solid.

Konserterna är kompromisslösa på alla sätt, alltifrån att ta med all den tunga vintageutrustningen som de flesta band saknar passion att få med sig på scen till det att ingen konsert är den andra lik då bandet ständigt tänjer på de musikaliska gränserna och förnyar sig. Det enorma engagemanget för att ta den klassiska rocken till scenen får Siena Root att stå ut från mängden.

Support: SGT. SUNSHINE I andan av Beatles, Kyuss och Soundgarden sprudlar kreativiteten i ett unikt flöde av ljudskapande varianter av volym i olika former. Grunden för detta fängslande sound finns i Eduardo Rodriguez sätt att skriva och arrangera.  Ett mångfacetterat tillvägagångssätt som blandar tung rock med blues och skapar en tidlös och stundtals underbar ljudbild. Själfulla melodier som blandas med en blytung bakgrund skapat av rytmsektionen Michael Mino-Johan Helgesson lämnar inga kompromisser. Förbered dig på att bli förtrollad av gripande melodier och elektrifierande rytmer när trion ger sig ut på en resa av kreativ briljans och konstnärliga uttryck.

Pris: 250 kr
Köp biljett

Sgt Sunshine är: Eduardo Rodriguez/Git ,Vocals,  Michael Mino/Bass,Vocals, Johan Helgesson /Drums

Åldersgräns 18-år. I målsmans sällskap 13-år.

Om du vill äta innan konserten boka bord
Om du behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 985052 vid rumsbokning för 12% rabatt.