Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lotta Wenglén med band /support: Bashjärta

18 april @ 20:00 22:00

LOTTA WENGLÉN – är som bäst just nu. Skapar välproducerad existentiell countrypop som om det fanns en morgondag. Efter ett intensivt utgivningsår ska skånebaserade artisten, låtskrivaren och producenten Lotta Wenglén på turné med sitt band! Hon släppte under det gångna året folkpop-EP:n Wellness med sin duo Blind Lake och som soloartist den existentiella countrypop-EP:n Stardust & Debris. Den följdes upp av ömsinta singeln/videon Riding High. Och som om det inte var tillfredställande nog så gav hon även ut vinylalbumet Aquatic Happenings med sitt instrumentalprojekt WATERBODY. Allt under egna etiketten Margit Music som hon grundade 2001. Idag är Margit Music även ett produktionsbolag där Lotta producerar musik för teater, radio och film.

Live spelar Lotta med sitt band bestående av Carolina Carlbom (The Pujskins) på trummor och Måns Wieslander (the Saints m.f.) på bas. Hon beskriver sin liveakt som ett oerhört svängigt och uppriktigt framträdande i kött, hjärna och hjärta med texter som rymmer tankar om förgänglighet, livslögner och kärlekstörst. För ett vältränat öra finns här förnimmelser av Tiny Ruins, Laura Veirs, Wilco och Burt Bacharach.

”Kampsånger för tveksamma” är titeln på den nya skivan med supportakten Bashjärta, som släpps på skivkollektivet Malmö Inre den 20 mars. Bakom namnet Bashjärta står basisten och låtskrivaren Mattias Areskog. ”Utan tvivel är man inte klok, skrev Tage Danielsson. Den här skivan är en hyllning till tveksamheten och till alla tvivlare”, säger Mattias Areskog om titeln på skivan. Efter många år med band och artister som Brothers of End, Areskog & Bergqvist, Mattias Hellberg, Marit Bergman och Anna Ternheim släppte Mattias Areskog 2021 sitt debutalbum Bashjärta på skivkollektivet Malmö Inre. Hans texter och sätt att sjunga har jämförts med såväl John Holm och Eva Dahlgren som Bruno K Öijer. ”Det första som greppar tag är sångrösten. Sedan kommer musiken. Därefter texterna. Vinylen är turkost blå och Mattias Areskogs debutalbum som soloartist är lätt magiskt”, skrev Zero Magazine, som gav skivan betyget 8/10.

Den 20 mars 2024 kommer uppföljaren, ”Kampsånger för tveksamma”. Skivan präglas av samma varma, svängiga och organiska handlag som debutalbumet. Skivan är inspelad och mixad av Mattias, som med ett par undantag spelar de flesta instrument själv. På nya skivan har Mattias fått hjälp av Malmösaxofonisten Anna Asp på sång, jazzgeniet Lina Langendorf på saxofon och tvärflöjt, samt Mattias dotter Agnes Areskog på kör.

Pris: 200 kr
Köp biljett

Sagt om EP:n Stardust & Debris
”BÄST JUST NU!” Gaffa
”Månadens Bästa Musik” Nöjesguiden Patrik Forshage
”Ren magi. Detta är musik som aldrig rostar.” Hymn
”Smått sensationell, smakfull klassisk pop!” Olle Berggren

Om du vill äta innan konserten boka bord här: https://medleymalmo.se/boka-bord/
Om du behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 985052 vid rumsbokning för 12% rabatt.