Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Liliana Zavala Trio

20 februari @ 20:00 22:00

Liliana Zavala, slagverkare är en doldis i svenskt musikliv men spelar med bland annat Ale Möller och Fever Ray. Med sitt senaste album blev hon Grammynominerad som Årets Folkmusik 2023. När hon fick SKAPs pris 2022 motiverade de beslutet med att hon är en av den moderna, svenska folkscenens mest nyskapande och normbrytande kreativa krafter.
Liliana Zavala är född i Argentina och har utbildat sig på slagverk både där och på Kuba. Nu bor hon i Sverige sen många år och har gjort sig ett namn för sina djupa kunskaper i olika rytmer från hela världen. Hon kom med i ”Förbjudna orkestern” just för hon spelar slagverket Batá från Kuba, som är förbjudet för kvinnor, enligt traditionen.
Musiken har Liliana Zavalas starka röst i centrum. Runt den väver hon ett myller av olika slagverk, basen som fördjupar soundet med sitt melodiska pulserande. Gitarrens vackra slingor ornamenterar melodierna som är allt från vackra ballader till mer upptempo låtar. Liliana Zavala ger begreppet gränsöverskridande ett ansikte. Vi kramar världen och dess myller av kulturer!

Pris: 100/150 kr
Köp biljett

På scen:
Liliana Zavala: slagverk, sång
Homero Alvarez: gitarr
Rubem Farias: bas

Bistro & bar öppnar kl. 17.00. Boka bord
Om ni behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 985052 vid rumsbokning för 12% rabatt.