Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Jennifer Saxell Band (CA/SE)

Äntligen får vi se JENNIFER SAXELL och hennes åttamannaband på scen i Malmö! Lördagen den 18:e februari är det releaseparty för Jennifers nya CD på medley! Jennifer Saxell är en multi-artist (sångerska, låtskrivare, bildkonstnär) som gör varje möte med sin publik till en nära och spännande upplevelse. Hon är född i Vancouver, Kanada, i en familj där musiken alltid hade sin självklara plats. Åren av spelande på rockklubbar och festivaler i Kanada, där hon delat scen med bland andra KD Lang och Emmylou Harris, har gjort henne till en rutinerad liveartist, men hon är fortfarande nyfiken och utmanande och räds inte att ta sitt konstnärskap på nya utflykter.

Pris: 200 kr
Köp Biljett

Jennifer Saxell Band:
Jennifer Saxell – sång, akustisk gitarr
Peter Antonsson – elgitarr, kör
Petra Kvist – fiol, kör
AndersThorén – klaviatur, dragspel, sång
Thomas Larsen – akustisk gitarr, kör
Dag Strömquist – trummor
Kristian Schön – bas
Mathias Gunnarsson – trumpet
Ossian Edlund – tuba

Maria Anderberg:
”Jennifer Saxell är musikaliskt sprungen ur den nordamerikanska country- och rocktraditionen och det finns en tuffhet och attityd i hennes musik som tar henne till en musikalisk plattform hon delar med till exempel Bonnie Raitt eller Lucinda Williams.”

Olle Berggren:
”Årets överraskning på den inhemska Americana-scenen har anlänt!
JENNIFER SAXELL är den magiska punkt där COUNTRY möter 80-talets POWERPOP

Jennifer Saxell: Let’s Talk About Me
Betyg ++++
Min första tanke är: var har du varit under alla dessa år?
Jo, Jennifer har mest jobbat med sin bildkonst, trots att hon är en av de bästa country-röster som dykt upp i Sverige eller Europa om ni så vill. Den sträva, lätt hesa och flickaktiga rösten som minner om 80-talets Paisley Underground i Los Angeles (typ The Go Go’s och Bangles) med låtar som för tankarna till Rosanne Cash tidiga produktion (när ex-maken Rodney Crowell var hennes ledsagare i studion).
Låtmässigt är det genialt, smått ofattbart, med en oerhört stark inledning med Devil’s Radio, Standing Still, den lite lugnare, mer eftertänksamma Beautiful Sight och titelspåret Let’s Talk About Me (med ett In the Ghetto-liknande gitarr-intro).
Dessutom har man lyckats få till en helt överslägsen ljudbild (med dagens svenska mått mätt). Och detta album är inspelat på Österlen!
Life´ll Be the Death of Me är en annan liten pärla, Texas-country (med joddling) möter New Orleans begravnings-blås. Genialt.
Fyllig ljudbild med tung rytmsektion, en drivande gitarrist (även slide), ibland färgsätter man med fiol, dragspel, orgel, piano och snygga körarranagemang.
Jennifer Saxell övertygar mig i såväl rollen som låtskrivare, som sångerska.
Hon är unik. Något vi kunde höra förra sommaren då Jennifer var en del av trion med Yvette Eklund och Cicci Landén som hyllade Emmylou Harris.
Om vi levt i en annan tid, när skivbolagen styrde och brann för musiken, hade Jennifer legat på Warner, Capitol eller CBS (Sony idag) och med all säkerhet även släppts i hennes tidigare hemland Kanada och USA.
Och, som jag tidigare skrivit, Jennifer gör också den definitiva versionen av California-klassikern Eve of Destruction (SÅ aktuell idag) och förvandlar den till en form av Laurel Canyon möter 80-talets amerikanska powerpop.
Lysande! ”