Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jalle Olsson & Co. /support: Thomas Holst & Mats Bengtsson

1 juni, 2023 @ 20:00 22:00

JALLE OLSSON ÄR FORTFARANDE AKTUELL MED SITT SOLOALBUM “ALLTID HEMMA I MALMÖ STAD”! – en hyllning till Malmö, Louisiana och livet. Support: THOMAS HOLST & MATS BENGTSSON inleder kvällen med en mycket underhållande musikmix!

Pris: 200 kr
Köp biljett

Jalle Olsson var WILMER X andra trummis (från 1980 till nyårsafton 1982/83) men valde senare egna roots-bandet BUCKAROOS som är lika delar country, blues, rockabilly, gospel, rock’n’roll och Louisiana sumpmarks-cajun. Efter 38 år med Buckaroos gör Jalle en liten avstickare som solist där han tar oss hela vägen från Malmö till New Orleans. Två Piraten-pristagare, NISSE HELLBERG och KALLE LIND, svarar för hälften av texterna som rymmer lika delar humor som känsla för hembygden och livet i Malmö.

För produktionen av albumet svarar Malmös klaviaturvirtuos MANGE NÖRRENBERG (som också gästar på dragspel) och i bandet hittar vi MATS JEPPSSON på bas, FIGGE SAVBRANT trummor, LARS FLUA PERSSON, gitarr och på gästlistan finns såväl Nisse Hellberg som PELLE JERNRYD, lap steel, PETRA KVIST, fiol och KARIN TINGNE back-up-vocals.

Jag har velat göra en varierad platta som speglar den musik jag själv gillar. Soundet är ganska lågmält och akustiskt, men ändå svängigt, säger Jalle. Det är en ynnest att få omge sig med dessa fantastiska musiker som finns med på skivan.