Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Fri entré: Mash UP Malmö Comedy – Från kulram till AI

10 oktober @ 20:00 22:00

Från färgglada kulor till ettor och nollor tar vi, tillsammans med komiker och en expert på ämnet, oss an temat “från kulram till AI”. Vi vet att AI kan skapa konst, men vad händer med humor om AI får bestämma och vem bestämmer över AI? Tänk om alla humoralgoritmer, låt oss säga, kommer från Göteborg? Kommer då ordvitsar bli den enda godkända formen av humor? Är vi verkligen redo för det? Kan komiker skylla på AI om ingen skrattar? Och om man river stället, vem tar då åt sig äran? Och kulramen, är inte det falsk marknadsföring: för den är varken kul eller gör en cool. Kommer AI klara det som kulramen aldrig gjort: att sudda ut gränserna mellan humanister och matematiker, eller är det kanske just där komedi kan uppstå?

Det är Camilla “kan allt om digitala verktyg i teorin” Jonasson och Liza “teknologisk låtsas du kan do-it yourself-mästare” O. Wihlney som denna kväll bjudit in ett gäng komiker som tillsammans med den eminente Martin Berg, professor i medieteknik och docent i sociologi. Jodåsåatte… ska dela ettorna från nollorna denna afton.

Föreställningen inleds med att alla komiker får tolka temat ”från kulram till AI” individuellt, därefter tar vi oss an Mash up(en). Ett koncept inspirerat av “music in the round” men istället för musik är det comedy som står i centrum. Tillsammans med publiken, komikerna och vår expert massakrerar, vrider, vänder, skämtar, snackar allvar och improviserar vi på temat.

Mash up(en) är ett experiment under konstruktion, så ingenting är rätt eller fel. Och allting kan hända!

Biston öppnar kl 17.00 och eftersom det är en analog Kock som heter Aage i köket så kan vi varmt rekommendera maten! Boka gärna bord innan så ni är mätta och glada när det är dags för oss att ta itu med kvällens stora frågor.

Fri entré

Arrangeras tillsammans med Medborgarskolan.