Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Fiendens Musik + DödsBabs + Henrik Venant

26 maj @ 19:30 22:00


FIENDENS MUSIK från Lund gav ut två eftersökta LP-skivor och fyra vinylsinglar 1978-1981. I Kvällsposten beskrev Olle Berggren gruppen målande som länken mellan proggen och punken. ”Ett högt älskat liveband runt om i Norden, ett av den svenska 70-talsmusikens intressantaste band”, skrev Lennart Persson vars ord fortfarande väger tungt. ”Fienden” återuppstår då och då, i modern tid oftast i Stockholm. Men nu kommer de till Malmö igen, den här gången till oss på Medley. Senast gjorde de en bejublad minikonsert på Folk å Rock i december då Karl G Jönssons bok ”En spark rätt i skallen – historien om Fiendens Musik och Lunds rockscen” släpptes. Förstaupplagan på 700 ex gick åt på en månad men nu åter tillgänglig. Kommer finnas till specialpris under konsertkvällen. Liksom T-shirts. Medlemmar: Mats Zetterberg, sång/texter, Mats Bäcker, sax/foton, Gamle-Harry Schiffmann och Peter Kempinsky, gitarrer, Ulf Karlberg, bas och Ingvar Krupa, trummor.

DÖDSBABS från huvudstaden är Fiendens Musiks brodersband och de båda banden har gjort flera omtumlande spelningar tillsammans i Stockholm och på Gotland. Fullt ös, mäktiga gitarrväggar, massvis med humor och glimten i ögat. Lite som en korsning av Ramones och New York Dolls med texter som ligger diskbänksrealismen nära. Kittlande låttitlar som ”Snatta på Konsum”, ”Bakfull (på en tisdag) i Rotebro” och ”Ring dig sjuk”. Förhoppningsvis har de med sig några av sina vinylsinglar och ”tishor”. En LP-skiva är på gång även om DödsBabs jobbar sakta. Men säkert. Medlemmar: Tomas Den Fryntlige, sång/gitarr, Janne Ljungwaldh, gitarr, Ständigt Denne Danne Törner, gitarr, Peter Svedin Helleday, bas och Pär Andersson, trummor.

Kvällen inleds av HENRIK VENANT som lovat spela en handfull av sina största undergroundhits tillsammans med Peter Polfeldt, från Lund även han, på två lågmälda elguror. Venant, som egentligen inte är mycket för nostalgi, gör här ett undantag och spelar lite mer kända låtar – för gammal vänskaps skull med ”Fienden”. Han skulle kunna kalla sig Sveriges förste punkare, eller åtminstone Lunds, men sådant ligger inte för honom.

Pris: 150 kr
Köp biljett