Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Chico’s Blue Tuesday med gäst: Bill Öhrström

9 april @ 20:00 22:00

Kapellmästaren Chico Lindvall bjuder in till en ny blå tisdag. Det blir bluestema och gästen är ingen mindre än legendariske Bill Öhrström på sång och munspel.

Pris: 150 kr
Köp biljett

Bill Öhrström är en del av den svenska musikhistorien. I drygt 60 år har han stått på scenen och varit med om hela den moderna musikutvecklingen. Öhrström har varit fotomodell, arrangör, producent och musiker och träffat alla de stora bluesartisterna som John Mayall, Fleetwood Mac, Otis Rush, Taj Mahal och John Lee Hooker. Han har oceaner av anekdoter att berätta från alla sina resor och möten.

Det var genom Skiffle-banden på 50-talet som Bill och hans bror Guy fann vägen till bluesen. Bill spelade trummor. Det var långt före 60-talets bluesboom och de var då ganska ensamma om sitt musikintresse. Bill studerade ett år i USA och lyssnade, som enda vit, på gospel i kyrkan och fick som 15-åring lära känna Mahalia Jackson. Några år senare nobbade han erbjudandet att bli sångare i det nystartade The Who.

På tidigt 60-tal träffade han 17-åriga Slim Notini, en blivande blues- och gospelikon, och tillsammans spelade de på klubbar och skoldanser. Bill blev skivproducent på Polydor, hans chef var Simon Brehm, och han producerade band som Lollipops och Hansson & Karlsson. Kort därefter spelade han som förband på Rolling Stones första Sverigekonsert och lärde känna Jimi Hendrix.

Han har under åren spelat med Fläsket Brinner, Mikael Ramel, Lisa Ekdahl, Jukka Tolonen, sitt eget Bills Boogie Band och en lång rad andra kända artister. Bl.a. spelar han munspelssolot på Kents låt ”Kevlarsjäl”.
”Bills liv är alldeles för spännande för att bara musikerna i turnébussen skall få ta del av alla fantastiska skrönor” ”-allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, varför han tackade nej till att bli sångare för The Who, att han skulle bilda band med Donna Summer, startade gruppen Hansson och Karlsson, levde med de färgstarka kvinnorna Mona Seilitz, Lisa Ekdahl och Regina Lund, bidrog till att Lasse Berghagen skrev Teddybjörnen Fredriksson, till att han passade upp den första kosmonauten Jurij Gagarin på hans Sverigebesök”. -”och mycket mer förstås….” (Erik Pettersson)

Åldersgräns 18-år. I målsmans sällskap 13-år.

Om du vill äta innan konserten boka bord
Om du behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 985052 vid rumsbokning för 12% rabatt.