Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Big Fish/ support: KKPA

8 maj @ 20:00 22:00

Big Fish startades 1988 som ett synth/goth/industriband som sedan utvecklades via inslag av punk, visa och tung rock till ett ganska eget sound med texter på svenska som korsar genregränserna en del. Första skivorna släpptes på synthbolaget Strontium i Göteborg, sedan flyttade de till Birdnest i Köping 1993 och släppte sin genombrottsplatta ”Sånger ur sten”. Big Fish turnerade med Charta 77 och DLK och var med på flera av 90-talssamlingarna ”Definitivt 50 spänn” vilket gjort att några av deras låtar blivit klassiker på den svenska punkscenen. Sedan nystarten 2021 ligger bandet åter på synthlabel i Göteborg, denna gång Progress Productions. De har en hel rad nya låtar klara Inför 2024 och satsar på släpp av ny musik under året.

Pris: 200 kr
Köp Biljett

KKPA bildades i Trelleborg 1991. Nyfunnen kärlek till svensk punk och sedan länge hårdrockare satte tonen till vad som skulle bli bandets sound. I mitten på 90-talet började man landa i sitt material och efter ett par demosläpp så släpptes debutskivan på Sigourney Records sommaren 1997.  Efter nyårshelgen på det nya milleniet släppte man uppföljaren ”För Jävelen” där spåret ”När solen går ner” , som även hamnade på den klassiska samlingsserien ”Definitivt 50 spänn 9”, fanns med. Detta är till dags dato den i särklass mest streamade låten med bandet. Bandet tog en liten ofrivillig paus på 9 år innan man återförenades 2010. Med blodad tand fortsatte man att spela live och släppte 2014 ”…och ut kröp svinen”. 2018 gjorde man sitt första släpp på Second Class Kids Records, EP:n ” När andan faller på” 2022 släpptes fullängdsalbumet ”Pestens Tid”, även det på Second Class Kids.  Ett tight och energiskt liveband med starkt låtmaterial och med sin starkaste sättning någonsin. 

KKPA är:
Martin Hansson – Sång och gitarr
Mathias Engman – Gitarr och sång
Denny Karlsson – Bas och sång
Martin Wegren – Trummor

Om du vill äta innan konserten boka bord
Om ni behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 985052 vid rumsbokning för 12% rabatt.