Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Bergen + Dogsmile/Camouflage

31 mars @ 20:00 23:00

Till medleys scen denna kväll kommer folk från bl a Popsicle, Avantgardet, Broder Daniel, Camouflage/Tapirerna och Motorhomes!

BERGEN: Under 90-talet var Fredrik Norberg en av Sveriges mest hårt arbetande och prominenta musiker i kultbandet Popsicle. Sedan 2017 är han återigen aktiv med Bergen, där han tagit sina låtskrivartalanger och låtit materialet frodas i americana-slingor och indie-vemod. Utöver Norberg består bandet av Andreas Johansson, Daniel Gilbert, P-A Wikander och Petur Mogensen som tidigare figurerat i bl.a. Broder Daniel, Avantgardet, Motorhomes och Popsicle. Det är däremot ingen supergrupp som behöver vila på tidigare framgång, till exempel beskriver Aftonbladets Håkan Steen bandet som “popmusik av en sällsynt uppriktig sort.” Albumet “Bergen III” är bandets tredje på drygt tre år, och även om kvantiteten ökar försummas aldrig kvalitén. I stället utökar Norberg & co sitt genrespann, utforskar och botaniserar utanför sina normala uttryck, men de hittar alltid tillbaka. Öppningsspåret “Var inte det här vi hade tänkt oss” är klädd i en mer rockig skrud än vanligt och “Vi har hopp” har jazzigare sensibiliteter som kontrast, utan att Bergen någonsin tappar karaktär. Gentemot föregående albumet har “Bergen III” inte spelats in live, varje låt har hunnit få ta egen plats och fått de uttryck som behövts. Oavsett om det är slidegitarr, ett munspel i början på den stillsamma singeln “December”, eller luftiga körstämmor, så bidrar allt till skivans behagliga fyllighet.

DOGSMILE/CAMOUFLAGE – Postpunkarna i Camouflage startade redan 1981 och släppte under 80-talet tre album och en livekassett (som delades med Memento Mori). 1989 bytte bandet namn till Tapirerna efter en namnkonflikt med det tyska bandet Camouflage. I samband med att Camouflage/Tapirerna lade ner 1993, bildade medlemmarna Ingemar (gitarr), Ingvar (syntar) och Elisabeth (bas) bandet Dogsmile. Utöver de tre tidigare musikerna i Camouflage, består Dogsmile numera av Tinna (tidigare sång och gitarr i Brand) samt Tommy (trummor) och Anders (gitarr) som även spelar med Easy. Dogsmiles senaste EP “Sparks From The Fire” släpptes 2021. I slutet av 2019 kom det en bok om Camouflage och då även en vinyl-LP med en liveinspelning från 1984. När MNW släppte en samlings-cd ”Svensk Postpunk: Ett Svenskt 80-tal” var låten Syster sol från Camouflages debutskiva med. Kvällen till ära bjuds vi på ett set med låtar från både Dogsmile och Camouflage.

Pris: 200 kr
Köp biljett

“Bergen III” är inspelat på Studio Skutan tillsammans Ruben Engzell, idag mest bekant för sitt samarbete med CHRISTIAN KJELLVANDER och OSSLER. Mix och master är signerad Joakim Lindberg, en av indie-Sveriges just nu största studionamn, som även spelade in Bergens föregående album. “Bergen III” släpptes 7 oktober genom Skulden/Border och kommer tveklöst att tillfredsställa de som redan gillar bandet, men har nog mycket av Norbergs låtskrivarglöd för att kunna bjuda in fler till Bergens värme.