Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Attentat / support: Bloss

14 oktober, 2023 @ 20:00 23:00

Attentat gör osannolik comeback! Tillbaka på scen sommaren och hösten 2023! Förra året blev sångaren, Mats Jönsson, allvarligt sjuk och sövdes ner på sjukhus. Efter två månader i koma på intensiven räknades han ut av läkarna. Lungorna var illa åtgångna efter blodförgiftning och multiorgansvikt, därtill var talfunktionen utslagen. Det enda som återstod var att stänga av respiratorn. Då sker miraklet! Jönsson återhämtade sig i en rasande takt. Efter fyra månader på sjukhus och lång, målmedveten träning lyckades han lura döden och är nu tillbaka! Jönsson och Attentat satte genast igång och började repa. Spelglädjen och en stark längtan till scenen drev bandet framåt. Nu står de taggade och redo för att spela live igen. Skivinspelning pågår just nu, ett nytt album planeras till sommaren och då kommer även bandet att ge ett antal livekonserter. År 2023 mår svensk punk bättre än på länge, och att Attentat åter är en del av detta känns självklart. Attentat vill lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor, intolerans och nedmontering av välfärden. Attentat live är idag en fullfjädrad rock’n rollmaskin med popkänsla. De är pionjärer och förgrundsfigurer, och har varit så ända sedan den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet, tillsammans med bland annat KSMB och Ebba Grön.

Efter succén på medleys lokalfestival var det enkelt att erbjuda Bloss ännu en spelning på medley. Lockar man ca 120 kids som skapar en underbar moshpit så har man gjort något rätt. Vi längtar.

Pris: 250 kr
Köp Biljett

Om du vill äta innan konserten boka bord

Om du behöver boende i samband med konserten rekommenderar vi Hotel Garden ett par minuters promenad från medley: https://ligula.se/en/profilhotels/hotel-garden/
Använd “corporate code” 027152 vid bokning för 10% rabatt.